Català / Español / English  ·  TEL. 972 602 344 · EMAIL info@inspalamos.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Núria Garcia Anglada accèssit al XVI Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques de la UPF

26-05-2021

La Núria Garcia Anglada, alumna del B2C, ha quedat finalista del XVI Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques de treballs de recerca de batxillerat.

El premi s'ha lliurat dimecres 26 de maig a la Sala de Graus Albert Calsamiglia del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

La Fundació Ernest Lluch destaca aquests aspectes del treball:

Dels llibres a les aules. Educació durant la II República i el franquisme:

Un exercici exploratori de recerca bibliomètrica i, a la vegada, un petit però significatiu esforç de memòria històrica que compara l'educació en la segona república i en els inicis del franquisme.

A través del context de l'època i la legislació específica, l'autora emmarca la contrastació d'un conjunt de llibres emprats en un i altre règim polític. Una contrastació que evidencia que l'educació és un instrument de control i poder ideològic que intenta governar la interpretació de la història i la realitat dels pobles, incidint en la mentalitat de joves i infants.

No obstant, l'anàlisi dels continguts efectuat per l'autora revela una diferència substancial entre les idees de "llibertat, igualtat i fraternitat” i allò "d'una, grande y libre”. O, sense esmentar bàndols, la diferència entre "l'escola única, la coeducació, el laïcisme, el bilingüisme, la voluntat d'innovar i impregnar-se de la metodologia educacional més avançada del seu temps”, enfront "la segregació de sexes, la confessionalitat ... la unificació lingüística”.

En els aspectes formals d'aquest treball destaca la redacció, la bibliografia, i una metodologia que mostra capacitat de recerca.

En aquest premi s'hi han presentat un total de 128 treballs de recerca de tot Catalunya.

Crònica de la Fundació Ernest Lluch.

Enhorabona, Núria!

 

 


Xarxes socials: