Català / Español / English  ·  TEL. 972 602 344 · EMAIL info@inspalamos.cat
Català / Español / English  · 

L'Institut

Equip directiu


Carles Saló (Cap d'Estudis d'ESO)

Des dels 16 anys que treballo ininterrompudament, la qual cosa comporta que la meva primera llicenciatura (Musicologia, especialitat en Fuga i Contrapunt) no arribi fins als meus 29 anys d'edat. Però això no és cap impediment perquè des dels 22 anys sigui mestre d'escola, llogat per les AMPES de les escoles al ZER nº 4 durant 11 anys consecutius, tasca que combino amb la de músic de ball. Als 30 anys, juntament amb 10 companys més fundo la cobla Bisbal Jove on em mantindré en actiu fins als 43 anys com a músic semiprofessional, temps que aprofito per aconseguir la meva segona llicenciatura (Filosofia, als 35 anys d'edat), aprovar les oposicions i començar la meva etapa de docent de secundària al INS Palamós, d'on no m'he mogut fins al dia d'avui. En aquesta etapa començo també una tesi doctoral amb el professor Alejandro Blecua de la UAB, però per problemes personals aquesta no prospera i acaba essent simplement una tesina sobre el tractament de la dona a les obres de teatre de Ramón Mª del Valle-Inclán.

Vint anys després de la meva entrada al INS Palamós, i després d'haver estat tots aquests anys tutor d'algun nivell d'ESO, se m'ofereix la possibilitat d'entrar a formar part d'una candidatura que presenta un projecte de direcció de centre per als propers quatre anys. Aquest projecte acaba prosperant i des del mes de juliol del 2019 sóc Cap d'Estudis d'ESO, tasca que, fins al dia d'avui, trobo engrescadora i molt creativa.

 

Verònica Ortiz (Coordinadora Pedagògica)

Llicenciada en química l'any 2005, vaig començar a ensenyament l'any 2012 després d'estar treballant uns anys com a professora en una acadèmia. Vaig voltar molt fins que l'any 2018 el destí em va portar de nou al meu poble i al centre on jo havia estudiat, l'Institut de Palamós. El retrobament amb els meus professors i ara companys, va ser entranyable i així espero que també sigui el record que tingui l'alumnat amb qui he compartit i compartiré aula. Ara, vivint una nova experiència com a coordinadora pedagògica, espero continuar aprenent i ensenyant, fent que l'institut sigui cada dia millor. 

 

Sílvia Vila (Cap d'Estudis de Cicles Formatius)

Sóc de Banyoles i resident al municipi de la Pera. Al finalitzar els meus estudis de Biologia a la Universitat de Girona (UdG) vaig obtenir una beca per poder fer el doctorat dins el grup de Biologia Animal, període de temps durant el qual vaig estar compaginant la investigació de la meva tesi, la participació en congressos, la publicació de la meva recerca en forma d'articles en revistes científiques internacionals i la docència universitària. Durant la beca vaig gaudir d'una estada formativa d'un mes a la Universitat de Gifu (Japó) i a un centre d'investigació d'Hokkaido. Vaig obtenir el premi extraordinari de doctorat de la Universitat de Girona de 2010.

Tot i que m'agradava la investigació, vaig adonar-me que el que realment m'apassionava era la docència i el tracte amb els alumnes i és per això que des de fa uns anys estic a Secundària i a la Formació Professional. No he deixat mai de formar-me perquè crec que és una bona manera de créixer tant personalment com professionalment i sempre m'he implicat molt en tot el que faig. Potser per aquesta raó m'he il·lusionat amb aquest projecte, perquè hi crec fermament i perquè pot ser una magnífica oportunitat de millorar les coses, i això repercutirà positivament sobre els nostres alumnes i la seva formació al nostre institut.

 

Carme Belló (Directora)

Sóc llicenciada en informàtica i des de l'any 2007 estic vinculada al món de l'ensenyament. Visc en Palamós i treballo en aquest institut com a professora de cicles formatius de la família d'informàtica i comunicacions des del curs 2010/2011.

Abans de dedicar-m'hi a la docència, vaig treballar durant nou anys en el departament d'informàtica de l'Hospital de Palamós. Vaig començar desenvolupant programari i uns anys després coordinava una de les àrees del departament. Aquells anys, m'han aportat molta experiència professional en l'àmbit de la gestió i també en el de les relacions personals.

M'agrada la informàtica i m'agrada la meva feina. Em considero una docent apassionada, compromesa i amb un gran sentit de la responsabilitat.

Quan vaig començar, no m'imaginava que seria la directora de l'Institut de Palamós: Professora, després tutora, un any cap de departament, 4 anys cap d'estudis de formació professional i fins aquí.

Em fa molta il·lusió ser la directora de l'Institut de Palamós i treballo, treballem cada dia per fer-ho millor.

 

Judit Solsona (Secretària de Direcció)

Llicenciada en Biologia i diplomada en magisteri. Postgrau en atenció a la diversitat a l'ESO i postgrau en Nutrició clínica i dietètica hospitalària i nombrosos cursos d'especialització avalen la meva trajectòria professional. 

Durant 10 anys vaig ocupar el càrrec de gerent a una empresa privada realitzant funcions administratives de planificació, organització, direcció, control i distribució de tasques.

Al llarg de la meva vida professional en l'àmbit educatiu he participat en molts projectes i he desenvolupat tasques de tutoria i coordinació a diferents nivells educatius, des d'infantil, fins a batxillerat i cicles formatius, passant per primària i secundària. Haver treballat a tots els nivells educatius m'ha permès conèixer i entendre les característiques pròpies de cada etapa evolutiva. Cal dir, però, que l'experiència educativa més llarga l'he dut a terme als cicles formatius de Sanitat impartint classes i essent tutora i coordinadora de la Formació en Centres de Treball i coordinadora Dual, establint una relació laboral i de treball en equip amb les empreses de l'entorn.

Actualment, ocupo el lloc de secretària de direcció i espero aportar la meva experiència en gestió, planificació i organització i continuar treballant en equip per optimitzar els recursos educatius millorant l'atenció educativa a tot l'alumnat.

 

Laura Dobaño (Coordinadora de Batxillerat)

Soc arquitecta, llicenciada a la Universitat de Girona. Mentre cursava els estudis d'arquitectura, vaig compaginar la meva formació acadèmica amb estades en estudis d'arquitectura. La meva incursió en el món laboral, treballant en el sector del disseny d'interiors i el disseny de mobiliari, abans d'acabar la carrera va fer demorar-ne la seva fi. Un cop acabada la llicenciatura, vaig decidir ampliar la meva formació amb el Màster en Formació del Professorat per poder dedicar-me a una altra de les meves vocacions i il·lusions, ensenyar matemàtiques i tenir la possibilitat de fer-ne gaudir als alumnes tal com jo ho havia fet mentre estudiava.

L'any 2018, en el meu segon any com a professora de secundària, vaig aterrar a l'Institut de Palamós. En el transcurs de la meva estada palamosina he estat tutora, coordinadora i des d'enguany cap d'estudis de batxillerat i membre del Consell Escolar.

A les tardes, la meva passió per ensenyar canvia les aules per un pavelló on, segueixo gaudint com a entrenadora de gimnàstica rítmica, l'esport que m'ha acompanyat des de petita.

 

* Informació actualitzada el curs 2022-23

Multimèdia